Bij Rucentrum Parkstad zien we op dagelijkse basis personen met de meest uiteenlopende klachten voorbij komen. Klachten verschijnen bij iedereen in verschillende mate en verschillende intensiteiten, maar desondanks is het mogelijk om de meest voorkomende klachten in een overzicht te bundelen.

In het onderstaande overzicht vindt u dan ook enkele van de klachten die wij wekelijks in onze praktijk langs zien komen. Op de bijbehorende pagina’s kunt u meer lezen over de symptomen en behandeling van de betreffende klacht. Maak voor een persoonlijk onderzoek of meer informatie een afspraak met een van onze fysiotherapeuten of chiropractoren.

Veelvoorkomende klachten
Hernia
Hernia

De pijn die een hernia veroorzaakt kan al snel ondraaglijk worden. Een chiropractor kan in zo’n gevallen verlichting bieden. Lees hier meer.

Meer hierover
Hielspoor
Hielspoor

Pijn in een of beide voeten is nooit fijn en kan erg belemmerend zijn als u dagelijks veel staat of wandelt. Of het nu gaat om hielspoor of een peesplaatontsteking: lees hier hoe wij uw pijnklachten kunnen verlichten.

Meer hierover
Nekpijn
nekpijn

Heeft u last van een stijve nek of voelt u pijn in uw nek wanneer u deze beweegt? Een fysiotherapeut of chiropractor kan u van uw pijn af helpen. Lees hier hoe wij te werk gaan.

Meer hierover
Ischias
ischias

Heeft u last van Ischias? Voorkom dan dat de klachten verergeren en laat u behandelen door een van onze chirporactoren. Lees hier meer over de klachten en de bijbehorende behandeling.

Meer hierover
Pijn in de onderrug
pijn in onderrug

Voor veel mensen is pijn in de onderrug iets dat komt en gaat. Toch is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken en overcompensatie door andere spieren te voorkomen. Lees hier hoe wij u helpen.

Meer hierover
Slijmbeursontsteking Schouder
slijmbeursontsteking schouder

Een slijmbeursontsteking kan spontaan ontstaan en voor hevige pijn zorgen. Als de klachten afnemen is het belangrijk om de spieren rondom de schouder weer langzaam te belasten. Wij helpen u met een behandelplan op maat.

Meer hierover
Tennisarm
Tennisarm

Heeft u een tennisarm en wilt u enerzijds van de pijn af maar anderzijds ook voorkomen dat de klachten in de toekomst terugkeren? Lees hier hoe wij u kunnen helpen met het genezen en voorkomen van een tennisarm.

Meer hierover
Revalideren na een heupoperatie
revalideren na heupoperatie

Na een heupoperatie is het belangrijk dat u onder begeleiding en in het juiste tempo revalideert. Rugcentrum Parkstad kan u begeleiden met een op maat gemaakt revalidatieplan. Lees hier meer.

Meer hierover
Revalideren na een knieoperatie
revalideren na knieoperatie

Knieoperaties zijn er in diverse soorten en vormen. Voor alle knieoperaties geldt echter dat u na de ingreep moet revalideren. Lees hier hoe wij u tijdens de revalidatiefase kunnen ondersteunen met een maatwerk behandelplan.

Meer hierover
Pijn tussen de schouderbladen
Pijn tussen schouderbladen

Pijn tussen de schouderbladen kan voor een vervelende, zeurende pijn zorgen en trekt al snel door naar andere regio’s. Blijf niet te lang met deze pijn lopen en maak een afspraak. Lees hier meer.

Meer hierover
Whiplash
whiplash

Een whiplash kan voor vervelende en langdurige pijnklachten zorgen in het hoofd, de nek, de armen en de rug. Dergelijke pijn kan u ernstig belemmeren in het dagelijks functioneren. Lees hier meer over onze behandeling.

Meer hierover
Kniepijn
kniepijn

Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven wel eens te maken met kniepijn. Het is namelijk een veelvoorkomende blessure die mensen van alle leeftijden treft. Lees hier meer.

Meer hierover
Migraine
Migraine laten behandelen

Migraine kan spontaan opkomen en zorgt er al snel voor dat u niets anders kunt dan op bed liggen. Hoewel de oorzaak lastig te behandelen is, kunnen we de pijn wel verlichten. Blijf niet te lang met pijn lopen en maak een afspraak. Lees meer.

Meer hierover
Scoliose
scoliose laten behandelen

Scoliose kan met name bij jongeren voor vervelende klachten zorgen. Voorkom erger en ga tijdig met uw klachten bij een fysiotherapeut of chiropractor langs. Lees hier meer over onze behandeling voor scoliose.

Meer hierover
Muisarm en RSI
muisarm en rsi

Computerwerk of ander werk waarin je veel stilzit en langdurig dezelfde handelingen uitvoert kunnen op termijn leiden tot vervelende en pijnlijke klachten in armen en torso. Laat een muiasrm of RSI behandelen door een expert. Lees meer.

Meer hierover