Heeft u ook wel eens pijn tussen de schouderbladen? Het zal u waarschijnlijk niet verbazen dat u niet de enige bent. Pijn tussen de schouderbladen is namelijk een symptoom waar veel mensen een of meerdere keren in hun leven mee te maken krijgen. De pijn ontstaat vaak langs uw schouderbladen of rondom het bovenste deel van uw ruggengraat en kan voor een ongemakkelijk en pijnlijk gevoel zorgen. Heeft u last van pijn tussen uw schouderbladen? Onze fysiotherapeuten en chiropractors helpen u graag de pijn te verlichten en verhelpen.

Welke pijn voelt u aan uw schouderbladen?

Symptomen van pijn tussen de schouderbladen kunnen onder andere een stekend of brandend gevoel zijn, verminderde bewegingsvrijheid en moeite hebben met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ook kan de pijn soms uitstralen naar de armen, nek, rug of ribbenkast. Hierdoor kunnen de symptomen nog vervelender worden of zich zelfs verplaatsen naar een andere regio in het lichaam. Voorkom het verspreiden van de klachten door compensatie of het aannemen van een verkeerde houding en neem tijdig contact met ons op.

Wat veroorzaakt pijn tussen de schouderbladen?

Er zijn verschillende oorzaken die pijn tussen de schouderbladen kunnen veroorzaken. Dit omvat onder andere slechte houding, verkeerde bewegingen en vermoeidheid. Ook stress is een veel voorkomende veroorzaker van pijn in de nek en schouderregio. Andere oorzaken kunnen zijn overbelasting door zware fysieke activiteiten of zittend werk achter een bureau.

De oorzaak van de pijn kan zowel in spieren als in zenuwen zitten. Onze chiropractors onderzoeken de oorzaak van de pijn en behandelen deze. Komt uw chiropractor er tijdens het onderzoek achter dat de pijn tussen uw schouderbladen een andere medische grondslag heeft? Dan wordt u doorverwezen naar de desbetreffende specialist.

 

Hoe behandelen wij pijn tussen de schouderbladen?

Een fysiotherapeut of chiropractor kan helpen bij het verhelpen van deze pijn door middel van specifieke oefeningen en behandeltechnieken. Deze behandelmethoden richten zich op het verbeteren van de houding en het versterken van de spieren die verantwoordelijk zijn voor de stabiliteit van de schouders en rug. Ook leert u triggerpunten herkennen, waardoor u in de toekomst bewuster zult gaan bewegen en zo de pijn kunt voorkomen.

Wanneer u uw klachten laat behandelen bij Rugcentrum Parkstad doorlopen we samen een aantal stappen om u van de pijn te verlossen. Tijdens de eerste afspraak wordt de oorzaak van uw klachten onderzocht. Op basis van dit onderzoek stelt uw fysiotherapeut of chiropractor vervolgens een behandelplan op. Een van de mogelijke behandelmethoden is shockwave therapieOnze behandelplannen gaan uit van ons “in drie stappen beter” principe. Wilt u hier meer over weten? Lees dan hier verder

Blijf niet lang met uw klachten rondlopen en neem tijdig contact op voor het maken van uw eerste afspraak.

Veelgestelde vragen

Wordt de behandeling van pijn tussen de schouderbladen vergoed?

Als u aanvullend verzekerd bent, wordt de behandeling als onderdeel van chiropractie en fysiotherapie vergoed. Het aantal behandelingen dat uw zorgverzekeraar vergoedt hangt af van uw aanvullende verzekering. Rugcentrum Parkstad is een erkend behandelaar bij alle zorgverzekeringen.

Hoe lang duurt een behandeling?

Afhankelijk van de klachten duurt een behandeling ongeveer 15 tot 30 minuten.

Hoe lang is de wachtlijst?

Wij hebben geen wachtlijst. In principe kunt u binnen een week terecht voor uw eerste behandeling. Maak een afspraak!