Niets is zo vervelend als het hebben van chronische klachten of een hardnekkige blessure. U zult vast het gevoel herkennen alsof u beperkt wordt in uw doen en laten in het dagelijks leven. Het wederkeren naar uw gewenste niveau van leven en bewegen vergt een uitgedacht behandeltraject en een behandeling van uw huidige klacht.

Shockwave therapie, ook wel ESWT (wat staat voor Extracorporeal ShockWave Therapy) genoemd, is een doeltreffende behandelmethode welke zich richt op chronische klachten. Uw pijn wordt rechtstreeks bestreden zonder het gebruik van medicatie of het ondergaan van een operatie. Klachten ontstaan vaak door ontsteking of verkalking van de pezen of slijmbeurzen. Daarnaast kunnen ook verkrampte spieren en spierknopen veelal zorgen voor pijnlijke klachten. Wanneer methodes zoals injecties, medicatie of fysiotherapie niet het beoogde resultaat opleveren kunnen wij shockwave therapie aanraden.

Hoe werkt shockwave therapie?

Shockwave therapie maakt gebruik van geluidsgolven waarmee verkalking gereduceerd kan worden en peesweefsel kan worden hersteld. De methode is afgeleid van de techniek waarmee nierstenen worden vergruisd waarbij geen operatieve ingreep nodig is.

Allereerst wordt van buitenaf de plek waar de pijn zit achterhaald. Deze plek wordt behandeld met een behandelkop waarmee de geluidsgolven worden verstuurd. Hierdoor wordt het weefsel geprikkeld en worden de bloedcirculatie, stofwisseling en celactiviteit geprikkeld. Hiermee wordt vervolgens de ingroei van bloedvaatjes en de opbouw van collageen bevordert. Tot slot wordt de kalkafzetting in de pezen geleidelijk afgebroken en opgenomen door het lichaam.

Wij ervaren dat onze cliënten dankzij shockwave therapie enorme stappen vooruit kunnen zetten en de methode effectief is.

Welke klachten kunnen met shockwave therapie behandeld worden?

Bij Rugcentrum Parkstad kunt u terecht voor een breed scala aan lichamelijke klachten. Iedere klacht en ieder lichaam is anders en daarom verlenen wij iedereen een persoonlijke behandeling op maat. Het gebruik van shockwave therapie zou aan kunnen sluiten op uw persoonlijke behandelplan. Een aantal klachten die wij verhelpen met shockwave therapie:

De pijn kan chronisch zijn of zorgen voor bewegingsbeperkingen. Dit kun u belemmeren in het dagelijks leven. Uw schouders zijn onderdeel van het lichaam en worden bij veel handeling gebruikt. Ook betrokken spiergroepen zoals uw nek worden meegenomen in de behandeling.

Lopen, hurken en elke andere beweging waarbij u been gebogen wordt kunnen pijnlijk aanvoelen. Het is belangrijk om deze bewegingen weer zo snel mogelijk te kunnen uitvoeren.

Ook wel een tennis- of golferselleboog genoemd. Klachten aan de elleboog kunnen uitstralen naar de onderarm en pols. Wanneer de strekspieren van de hand en pols worden aangespannen kunnen de klachten optreden.

Achillodynie is een verzamelnaam voor klachten die pijn veroorzaken in en rondom de achillespees. Dit is een grote pees die de kuitspieren aanhecht op de hak. Het is een kwetsbare plek die voor veel pijn kan zorgen.

Pijn aan uw hak of aan de onderkant van uw voet is enorm vervelend tijdens het lopen. Deze pijn kan vanuit uw hiel komen en wordt vaak onder de noemer hielspoor geplaatst. De behandelaar achterhaald aan de hand van een echo eerst waar de oorzaak ligt en zorgt voor een passende oplossing.

Ook wel shin splints genoemd. Zeurende en stekende pijn kan wijzen op shin splints. Dit komt voornamelijk voor bij belasting zoals sport. Wanneer u hier eenmaal last van heeft kan de blessure lang aanhouden. Een passende behandeling is dan nodig.

Een spierknoop of triggerpoint zijn pijnlijke, harde gedeeltes in de spier die niet tot nauwelijks meer ontspannen. Hierdoor kan ook krachtverlies, stijfheid en pijn ontstaan. Een triggerpoint ontstaat wanneer er in ruststand een spier meer aangespannen is dan hoort.

Shockwave therapie is een wetenschappelijk bewezen methode die u enorm kan helpen tijdens uw behandelplan. Het kan een gevoelige behandeling zijn maar er is geen verdoving nodig. Uw behandelaar zal uw niveau van pijn controleren om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Wij zorgen ervoor dat u zich op uw gemak voelt. Shockwave therapie bestaat gemiddeld uit acht tot tien behandelingen tijdens een traject van drie tot zes maanden.

Twijfelt u of uw klacht in aanmerking komt voor shockwave therapie of heeft u andere vragen. Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Hoe kan Rugcentrum Parkstad u helpen?

Bij Rugcentrum Parkstad wordt bepaald op welke manier uw klachten behandeld kunnen worden. De bron van uw pijn wordt achterhaald, waarna een geschikt behandelplan zal worden gemaakt. Door shockwave therapie en chiropractie te combineren kunnen de beste resultaten worden behaald. Ook krijgt u bij ons een aantal praktische oefeningen en tips mee naar huis zodat u ook na uw behandelperiode kunt genieten van een leven zonder pijn.