Chiropractie

Chiropractie is een geneeswijze die zich richt op de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegingsapparaat (wervelkolom, gewrichten, ledematen en spieren) en de effecten van deze aandoeningen op het zenuwstelsel en de algehele gezondheid.

 

Problemen met het bewegingsapparaat zoals overbelasting, hernia, artrose en stijfheid kunnen leiden tot zogenaamde blokkades. Een blokkade is een bewegingsbeperking tussen twee (wervel-) gewrichten. Hierdoor wordt de beweeglijkheid van het gewricht verstoord, wat tot functieverlies en irritaties van de omliggende weefsels en zenuwen (vaak gepaard gaand met ontsteking) kan leiden.

 

Veel gezondheidsproblemen vinden hun oorsprong in de wervelkolom. Omdat  de wervelkolom een belangrijk deel van het zenuwstelsel omhult en beschermt zullen blokkades in de wervelkolom leiden tot klachten overal in het lichaam. De chiropractor corrigeert deze blokkades waardoor hij, uitgaande van het zelfherstellend vermogen van het lichaam, de functiebelemmering van de zenuw opheft en het lichaam zelf weer kan genezen.

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of