Pijn die uw dagelijks leven belemmerd kan enorm vervelend zijn. Om uw pijn te verhelpen en de kwaliteit van uw leven weer te verbeteren is een behandelplan op maat nodig. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut in Heerlen dan kunt u terecht bij de specialisten van Rugcentrum Parkstad. Zij zijn expert op het gebied van rugklachten die ontstaan door functiestoornissen aan spieren, pezen, banden en gewrichten.

Deze klachten, maar daarnaast ook vele andere rug gerelateerde klachten, kunnen effectief verholpen worden door onze fysiotherapeuten. Klachten kunnen ontstaan door een breed scala aan oorzaken. Met een grondig onderzoek wordt de oorzaak van uw klacht achterhaald. Op basis van de klacht, de aard van de pijn en uw dagelijkse beweging gaan wij een behandelplan opstellen om uw klachten te verhelpen én te voorkomen. Een combinatie van fysiotherapie en chiropractie behoort daarbij tot de mogelijkheden. Dit bevordert de snelheid en effectiviteit van uw herstel.

Met welke klachten kunt u naar de Fysiotherapeut in Heerlen?

Onze fysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van de rug en alle spierklachten die gerelateerd zijn aan de rug. De meest voorkomende klachten beschrijven we hieronder. Daarnaast kunnen wij u ook helpen bij klachten zoals hoofdpijn of klachten bij baby’s met zuigeling koliek of het KISS-syndroom. Klachten waarbij u niet direct aan een fysiotherapeut denkt. Ook kunnen onze fysiotherapeuten u ondersteunen tijdens het revalideren.

Nek- en schouderklachten

Verkrampte, stijve en pijnlijke spieren. Een gevolg van een verkeerde houding, overbelasting, statische belasting en stress zijn belangrijke oorzaken. Hierdoor kunt u te gespannen spieren krijgen in de nek en schouders.

Lage rugpijn

Tijdens dit behandeltraject gaan we samen met u kijken hoe de spieren in de lage rug en buik kunnen worden verstevigd. Ons unieke revalidatie-circuit is gericht op het trainen van alle betrokken spiergroepen. Wij geven u algemene informatie en advies op maat waarin oefeningen en uw houding in het dagelijks leven worden aangehaald. Met een persoonlijke coach gaat u focussen op het revalideren en oppakken van dagelijkse activiteiten, maar dan pijnvrij.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen in de fase van acute pijn nare gevolgen hebben op uw dagelijkse activiteiten. Deze klachten hebben vaak een herhaald en langdurig beloop waardoor een gedegen behandeling nodig is om dit te verhelpen. De meest voorkomende schouderklachten die wij behandelen zijn slijmbeursontsteking, peesontsteking en frozen shoulder

Knieklachten

Vaak is overbelasting, verkeerde belasting of een sportblessure de oorzaak van knieklachten. Alledaagse bewegingen worden een stuk lastiger en pijnlijker wanneer u pijn aan de knie heeft. Door de beweeglijkheid en doorbloeding te herstellen kan de fysiotherapie uw knie behandelen.

De behandelingen van onze Fysiotherapeut in Heerlen

Een optimaal behandelplan samenstellen op basis van uw klachten vergt een gedegen onderzoek. Dit is waar de fysiotherapeut samen met de chiropractor ook mee zullen starten. Vanuit dit onderzoek worden de klachten vastgesteld en een plan gerealiseerd naar een duurzaam herstel. Tijdens de behandeling zult u altijd centraal staan. Lees meer over fysiotherapie door Rugcentrum Parkstad.

Welke plaatsen kunnen nog meer terecht bij Rugcentrum Parkstad?

Dankzij de centrale ligging van Rugcentrum Parkstad kunnen wij fysiotherapie bieden aan inwoners van Heerlen en omstreken. Woont u in een van onderstaande plaatsen dan is Rugcentrum Parkstad eenvoudig te bereiken zonder al te veel reistijd.