Leven met pijn is geen pretje, met name wanneer deze pijn ervoor zorgt dat u niet goed kunt bewegen en het dagelijkse leven daardoor enorm belemmert. Ervaart u dergelijke klachten? Kom dan langs bij Rugcentrum Parkstad. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten aan spieren, pezen, banden en gewrichten. 

Rug- en gewrichtspijn kennen verschillende oorzaken. Wanneer pijn langdurig aanhoudt is het vaak lastig om precies aan te geven waar of waardoor de pijn ontstaat. Veel voorkomende oorzaken van pijn in het bewegingsapparaat zijn bijvoorbeeld: emotionele stress, artrose, onverwachte bewegingen, slijtage, statische belasting, een verkeerde slaaphouding, of een combinatie van deze factoren. Bij Rugcentrum Parkstad starten we direct met een grondig onderzoek waarin we de oorzaak van uw klachten achterhalen. We stellen een persoonlijk en helder behandelplan op, waarin we samen werken aan het verhelpen én in de toekomst voorkomen van de klachten.

Bent u op zoek naar fysiotherapie in Voerendaal? Waarom komt u niet langs bij Rugcentrum Parkstad? Kies voor specialistische zorg op nog geen 15 minuten afstand.

Met welke klachten kunt u bij vanuit Voerendaal bij onze fysiotherapeuten terecht?

Onze fysiotherapeuten behandelen vanuit Heerlen iedere spier gerelateerde klacht die te maken heeft met de rug. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende klachten die wij behandelen. U kunt echter ook bij ons terecht voor revalidatie trajecten en andere klachten waarbij u wellicht niet direct aan een fysiotherapeut denkt. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn klachten of klachten bij baby’s.  

Een te hoge spanning rond de nek en schouders kan doordat spieren verkrampen en verstijven voor pijn tijdens het bewegen en hoofdpijn zorgen. Overbelasting van de spieren, stress en een verkeerde houding zijn veel voorkomende oorzaken voor dergelijke problemen.

De behandeling voor lage rugpijn richt zich voornamelijk op het verstevigen van de spieren van de lage rug en de buik. Met ons unieke revalidatie-circuit richten we ons op het trainen van alle betrokken spiergroepen. Dankzij een aantal adviezen, oefeningen voor uw houding en algemene informatie werkt u aan uw herstel én aan het voorkomen van toekomstige problemen. Ook op die lange termijn zult u hier van profiteren. 

De fysiotherapeut helpt u als persoonlijke coach tijdens het revalidatieproces en het (weer) oppakken van uw reguliere dagelijkse activiteiten. We “leiden u op” zodat u bij een eventuele herhaling van uw rugklachten weet wat u het beste kunt doen, hoe u het beste kunt bewegen en welke bewegingen of activiteiten u het beste kunt mijden.

Schouderpijn kan uw bewegingsvrijheid en uw dagelijks functioneren ernstig beperken. Schouderklachten zijn vaak hardnekkig en hebben de eigenschap om vaak en langdurig op te treden. Enkele schouderklachten die wij vaak voorbij zien komen en behandelen zijn: slijmbeursontsteking, peesontsteking en frozen shoulder.

Door middel van frictiemassages houdt de fysiotherapeut de spieren soepel en zorgt hij voor een betere doorbloeding. Ook ontvangt u oefeningen om de beweging in uw schouders en armen te verbeteren.

Knieklachten worden vaak veroorzaakt door overbelasting, verkeerde belasting of door blessures ontstaan tijdens het sporten. Kniepijn belemmert u tijdens het uitvoeren van bewegingen als traplopen, opstaan uit een stoel, hardlopen of het op gang komen tijdens regulier lopen. Tijdens uw behandeling zorgt de fysiotherapeut voor het herstellen van een goede doorbloeding en de beweeglijkheid van de knie. Door onze behandeling wordt de knie weer sterk en stabiel en kunt u de belastbaarheid van de knie weer langzaam opbouwen.

Onze werkwijze

Een behandeling bij Rugcentrum Parkstad start met een kennigmaking en een uitgebreid onderzoek. U legt uw klachten uit, waarna we een bewegingsonderzoek uitvoeren. Afhankelijk van uw klachten voeren we ook een ‘Back-Check’ uit, waarbij we gebruik maken van geavanceerde meetinstrumenten waarmee uw rug wordt geanalyseerd. 

Op basis van de uitkomsten van het onderzoek en de analyse stellen we samen met u (en eventueel met een chiropractor) een behandelingsplan op. Op die manier bent u op de hoogte van wat er aan de hand is, wat u kunt verwachten van de behandeling en hoe lang het traject ongeveer zal duren. Dat vinden wij erg belangrijk: bij ons staat u centraal bij een behandeling op maat.

 

Bezoekt u een van onze fysiotherapeuten vanuit Voerendaal? Dan kunnen wij u op de volgende manieren behandelen:
  • Masseren en frictioneren: een techniek waarbij de fysiotherapeut met duim, vinger(s) of soms een elleboog druk uitvoert op kleine verhardingen in de spier. Hierdoor vermindert de verharding in de spier, wordt de doorbloeding beter en maken we de spier soepel.
  • Cupping: een methode waarbij verwarmde kopjes op uw rug worden geplaatst die vacuüm trekken. Cupping zorgt voor een stevige spier- en bindweefselmassage, waardoor het de spieren versoepelt en opgehoopte afvalstoffen laat afvoeren. Cupping gaat altijd gepaard met een andere behandeling, zoals het leren aanpassen van de lichaamshouding en het leren ontspannen.
  • Bindweefseltherapie: Bindweefsel is een weefsel dat overal in het lichaam voorkomt. Het weefsel omhult alle organen en verbindt ze met elkaar. Dit bindweefsel kan echter ook bewegingsbeperkingen veroorzaken. Deze ontstaan door fysische oorzaken (bijvoorbeeld trauma, verkeerde belasting, e.d.) of door chemische oorzaken (bijvoorbeeld voedingsstoornissen, hormonale invloeden, etc.).
  • MDT McKenzie therapie: een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode vanwege de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet gepaard gaande met uitstraling in benen of armen. Deze methode is gericht op uw klachten en symptomen en bevat een individueel opgesteld oefenprogramma. Het programma is erop gericht om herhaling van de klacht te voorkomen.

Vaak klopt iemand pas bij een fysiotherapeut aan wanneer hij of zij pijn ervaart. Met name bij chronische klachten of klachten die een gevolg zijn van vastgeroeste, slechte bewegingspatronen komen mensen vaak terug. Wij geloven dat een goed nazorgtraject veel klachten kan voorkomen. Wanneer u het punt bereikt dat u pijnvrij bent, stellen wij daarom (indien nodig) een revalidatieprogramma op. We begeleiden u 1 op 1 en leren u om preventieve maatregelen te nemen en toekomstige problemen te voorkomen.

Veelgestelde vragen

Wordt fysiotherapie vergoed?
Als u aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Wij zijn erkend behandelaar bij alle zorgverzekeringen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Als u een combi afspraak heeft met een fysiotherapeut en de chiropractor kan dit variëren.

Hoe lang is de wachtlijst?
Wij hebben geen wachtlijst. U kunt in principe binnen een week terecht voor uw eerste behandeling. Maak een afspraak

Vanuit welke andere plaatsen kunt u terecht bij Rugcentrum Parkstad

Dankzij onze centrale ligging in Heerlen, is Rugcentrum Parkstad vanuit de gehele regio Parkstad binnen maximaal 20 minuten te bereiken, ook vanuit Voerendaal en met het openbaar vervoer. Voor een minimale reistijd kunt u daarom vanuit de hele regio Parkstad bij ons terecht voor specialistische hulp van fysiotherapeuten, chiropractoren en andere therapeuten.