Fysiotherapeut Brunssum

Pijn is een van de meest belemmerende factoren voor de kwaliteit van leven. Vooral als u constante pijn ervaart. Het verhelpen van deze pijn is daarom enorm van belang en vraagt om een behandelplan op maat. Lichamelijke pijn is vaak op te lossen. U kunt terecht bij de specialisten van Rugcentrum Parkstad als u zoekend bent naar een oplossing. Fysiotherapie in Brunssum is op steenworp afstand. Onze behandelaren zijn expert op het gebied van rugklachten die ontstaan door functiestoornissen aan spieren, pezen, banden en gewrichten.

 

Deze en vele andere rug gerelateerde klachten kunnen worden verholpen door onze fysiotherapeuten. Er bestaat namelijk een breed scala aan oorzaken waardoor deze klachten ontstaan. Door middel van grondig onderzoek achterhalen wij deze oorzaak. Op basis van de klacht, de aard van de pijn en uw dagelijkse beweging gaan wij een behandelplan opstellen om uw klachten te verhelpen én te voorkomen. Een combinatie van fysiotherapie en chiropractie behoort daarbij tot de mogelijkheden. Dit bevordert de snelheid en effectiviteit van uw herstel.

Met welke klachten kunt u vanuit Brunssum bij de Fysiotherapeut terecht?

Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in rug gerelateerde klachten. Alle spieren in de rug en in verbinding met de rug valt binnen de expertise van Rugcentrum Parkstad. De klachten die het meest voorkomen worden hieronder beschreven. Daarnaast kunnen wij u ook helpen tijdens het revalideren en bij klachten zoals hoofdpijn of klachten bij baby’s met zuigeling koliek of het KISS-syndroom. Klachten waarbij u niet direct aan een fysiotherapeut denkt.

Nek- en rugklachten

Verkrampte, stijve en pijnlijke spieren. Een gevolg van een verkeerde houding, overbelasting, statische belasting en stress zijn belangrijke oorzaken. Hierdoor kunt u te gespannen spieren krijgen in de nek en schouders.

Lage rugpijn

Tijdens dit behandeltraject gaan we samen met u kijken hoe de spieren in de lage rug en buik kunnen worden verstevigd. Ons unieke revalidatie-circuit is gericht op het trainen van alle betrokken spiergroepen. Wij geven u algemene informatie en advies op maat waarin oefeningen en uw houding in het dagelijks leven worden aangehaald. Met een persoonlijke coach gaat u focussen op het revalideren en oppakken van dagelijkse activiteiten, maar dan pijnvrij.

Schouderklachten

Schouderklachten kunnen in de fase van acute pijn nare gevolgen hebben op uw dagelijkse activiteiten. Deze klachten hebben vaak een herhaald en langdurig beloop waardoor een gedegen behandeling nodig is om dit te verhelpen. De meest voorkomende schouderklachten die wij behandelen zijn slijmbeursontsteking, peesontsteking en frozen shoulder

Knieklachten

Vaak is overbelasting, verkeerde belasting of een sportblessure de oorzaak van knieklachten. Alledaagse bewegingen worden een stuk lastiger en pijnlijker wanneer u pijn aan de knie heeft. Door de beweeglijkheid en doorbloeding te herstellen kan de fysiotherapie uw knie behandelen.

Start uw behandeling bij Rugcentrum Parkstad!

Fysiotherapie in Brunssum? Overweeg een fysiotherapeut buiten Brunssum en kom langs in Heerlen. Op een kleine 20 minuten rijden kunt u Rugcentrum Parkstad vinden. Ook met het openbaar vervoer is Rugcentrum Parkstad vanuit Brunssum goed bereikbaar. Voor een kleine reistijd krijgt u een specialistisch centrum van fysiotherapeuten, chiropractoren en anderen therapeuten die u helpen naar een pijnvrij leven. Bij Rugcentrum Parkstad profiteert u dan ook van:

 

  • 1 op 1 begeleiding tijdens de behandeling én tijdens een eventueel nazorg traject
  • Adviezen en “huiswerk” om toekomstige klachten te voorkomen
  • Een overzichtelijk behandeltraject
  • Een behandeling waarin gebruik wordt gemaakt van geavanceerde apparatuur en wereldwijd erkende methoden

 

Een optimaal behandelplan samenstellen op basis van uw klachten vergt een gedegen onderzoek. Dit is waar de fysiotherapeut samen met de chiropractor ook mee zullen starten. Vanuit dit onderzoek worden de klachten vastgesteld en een plan gerealiseerd naar een duurzaam herstel. Tijdens de behandeling zult u altijd centraal staan. Wilt u de eerste stap zetten richting klachtenvrij bewegen? Neem dan contact met ons op.