Pijn aan uw spieren of lichaam kan een enorm obstakel vormen in uw dagelijkse leven. Niet alleen kunt u hierdoor minder goed bewegen, alledaagse bewegingen worden een stuk zwaarder. De kwaliteit van uw leven gaat hierdoor achteruit en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Rugcentrum Parkstad, uw chiropractor zoals de rugkliniek Kerkrade, gaat samen met u een behandeltraject op maat in. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in alle spieren rondom de wervelkolom en werken nauw samen met de fysiotherapeut. Vanuit Kerkrade bent u binnen no-time bij ons op locatie.

Met welke klachten kan de rugkliniek in Kerkrade u helpen?

Er zijn een aantal veel voorkomende klachten waarbij chiropractie een positief effect kan geven. Deze klachten, maar daarnaast ook klachten die gerelateerd zijn aan uw rug, kunnen door onze chiropractoren effectief verholpen worden. Wij starten met het uitvoeren van grondig onderzoek waarbij de oorzaak van uw klachten wordt blootgesteld. Lees hieronder over de verschillende klachten die wij behandelen.

Wanneer er een tijdelijke storing optreedt in de samenwerking tussen uw bloedvaten en de zenuwbanen in uw hersenen ontstaat er migraine. Deze hoofdpijn voelt u vaak in een of beide zijden van uw hoofd en gaat meestal gepaard met het zien van flitsen, schitteringen of golvende beelden. Migraine zorgt daarnaast vaak voor overgevoeligheid voor licht, duizeligheid, misselijkheid en zelfs overgeven.

Deze pijn kan u ernstig belemmeren in uw dagelijks functioneren en het is daarom wenselijk om er zo snel mogelijk vanaf te komen. Migraine is vaak te herleiden tot blokkades in de nekwervels. Dit heeft een negatieve invloed op uw zenuwstelsel, maar kan op een veilige manier door een chiropractor gecorrigeerd worden. De chiropractor geeft u daarnaast advies over verschillende triggers die u mogelijk kunt vermijden om de klachten aan te wakkeren.

Maar liefst 30% van de bevolking ervaart door de jaren heen wel eens last van nekklachten. Dit maakt nekklachten, na schouderpijn en pijn in de lage rug, de meest voorkomende lichamelijke klacht. De klachten variëren vaak van stijfheid en zeurende pijn in de nek en schouder regio tot uitstralingspijn in de armen of zelfs benen. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn, duizeligheid en/of oorsuizen.

Een chiropractor verhelpt dit door het corrigeren van de geblokkeerde nekwervels. De spierspanning neemt hierdoor af, wat de beweeglijkheid van de nek herstelt.

Bij een hernia raakt een zenuw bij de wervelkolom bekneld of geïrriteerd door een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze beknelling zorgt voor zeer pijnlijke klachten, die uit kunnen stralen door het hele lichaam.

Wanneer u een hernia heeft, is het belangrijk om de druk op de beschadigde tussenwervelschijf te verlichten. Dit bevordert het herstel en laat de geïrriteerde schijf weer tot rust komen. Dit zorgt voor geleidelijke verlichting van de pijn.

Door de gewrichten rondom de hernia te corrigeren herstelt de chiropractor de beweeglijkheid van de lage rug en neemt de druk op de tussenwervelschijf af.

Heeft u vaak aanhoudend last van uw schouders, of ervaart u schouderpijn die zo scherp is dat u niet goed kunt bewegen? U bent niet de enige. Meer dan 30% van de bevolking heeft last van een of beide schouders. 60% hiervan is vrouw. Schouderpijn en voornamelijk pijn in de acute fase kunnen zelfs zo aanwezig zijn dat het uw nachtrust verstoort. Klachten die voornamelijk in de schouder voorkomen zijn slijmbeurs- en peesontstekingen en een frozen shoulder.

Een chiropractor zal de beweeglijkheid van de schouder verbeteren door de gewrichten en spieren te behandelen die het epicentrum van de pijn vormen. Naast de schouders, zal een chiropractor ook aandacht besteden aan de nek. Bij een vastzittende schouder zal de nek gaan compenseren. Het is daarom belangrijk om deze “vrij” te houden. Door middel van schouderoefeningen zullen we tijdens de behandeling daarnaast werken aan het versterken van de spieren rondom de schouder.

Lage rugpijn, ook wel ‘spit’ of ‘lumbago’ genoemd komt veel voor. Waar het bij de ene persoon maar een keer voorkomt, hebben andere levenslang last van een pijnlijk of stijf gevoel in de onderrug. Deze pijn kan ieder moment optreden en zonder behandeling uitstralen naar uw onderlichaam (heupen, liezen, billen, benen en voeten).

Rugpijn gaat vaak vanzelf over. Toch is het belangrijk om uw rug bij klachten te laten nakijken. Bij pijn in de onderrug gaat uw lichaam namelijk compenseren, wat binnen 12 maanden voor terugkerende klachten kan zorgen. Het onbehandeld laten van uw rug kan op die manier op den duur zorgen voor chronische rugklachten.

Helaas valt artrose niet te genezen, maar een chiropractor kan wel een bijdrage leveren aan het zo soepel mogelijk houden van de gewrichten. Door de aangetaste gewrichten te corrigeren, nemen spier- en gewrichtsklachten vaak flink af. Hierdoor hebben patiënten vaak minder last van ochtendstijfheid.

Bekkenpijn is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap. Vaak gaat bekkenpijn na de bevalling vanzelf over, maar helaas is dit niet bij alle vrouwen het geval. Als het bekken te beweeglijk is, kan een chiropractor u helpen bij het opstellen van een behandelplan. Hierbij ligt de focus op het in de juiste positie brengen van het bekken en het verstevigen van de banden en spieren. Gedurende de behandeling wordt vaak samengewerkt met een van onze bekkenfysiotherapeuten. Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap is veilig voor zowel moeder als kind.

De behandelingen van onze chiropractor in Kerkrade

Ons team van specialisten staan klaar om u te helpen en een leven zonder lichamelijke klachten te realiseren. Daarbij werken we bij Rugcentrum Parkstad met een aantal stappen die doorlopen worden. Te beginnen met een intake waarin we in gesprek gaan met u en de nodige informatie over de klacht en het mogelijke ontstaan achterhalen. Op basis van dit gesprek wordt er door uw persoonlijke behandelaar grondig onderzoek gedaan. Dit bestaat uit een neurologisch en orthopedisch onderzoek, een bewegingsonderzoek en een chiropractisch onderzoek. Mocht uit het onderzoek blijken dat uw klachten niet te verhelpen zijn door de chiropractor of de fysiotherapeut, dan wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Tot slot wordt een behandelplan op maat opgesteld. Afhankelijk van uw klachten, uw leeftijd en/of fysieke gesteldheid, bepaalt de chiropractor welk type behandeling voor u het meest geschikt is en bespreekt deze met u. Wilt u graag de eerste stap maken in uw traject? Neem contact op en maakt een afspraak.

Veelgestelde vragen

Wordt therapie vergoed?
Als u aanvullend verzekerd bent, wordt fysiotherapie vergoed. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Wij zijn erkend behandelaar bij alle zorgverzekeringen.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een behandeling duurt ongeveer een half uur. Als u een combi afspraak heeft met een fysiotherapeut en de chiropractor kan dit variëren.

Hoe lang is de wachtlijst?
Wij hebben geen wachtlijst. U kunt in principe binnen een week terecht voor uw eerste behandeling. Maak een afspraak

Vanuit welke plaatsen kunt u terecht bij de chiropractors van Rugcentrum Parkstad?

Ons team van chiropractie specialisten staat in Heerlen klaar om u in Kerkrade en omstreken te helpen met het corrigeren en behandelen van knelpunten die pijn veroorzaken.

Bent u tevens op zoek naar fysiotherapie in Kerkrade? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!