Chiropractor Voerendaal

Lichamelijke pijn kan op dagelijkse basis voor grote obstakels zorgen. Wanneer de pijn zich voornamelijk bevindt in uw spieren of gewrichten wordt bewegen al helemaal lastig. Uw dagelijks functioneren kan hier onder gaan lijden en uw levensplezier kan er drastisch door achteruit gaan. Bij Rugcentrum Parkstad begint u samen met een chiropractor aan een op maat gemaakt behandeltraject. 

De chiropractoren van Rugcentrum Parkstad zijn gespecialiseerd in het volledige gebied rondom de wervelkolom. Zij werken nauw samen met onze fysiotherapeuten en stellen een behandelplan op dat u in staat stelt om weer pijnvrij te bewegen.

Met welke klachten kan de chiropractor u helpen?

Als u vanuit Voerendaal bij Rugcentrum Parkstad langskomt, kunnen onze chiropractoren uw helpen met de verschillende, veel voorkomende klachten. Veel van de klachten waar chiropractie een uitkomst voor is, zijn gerelateerd aan de rug. Het onderzoeken van de klachten begint dan ook vaak in deze regio, waarna de exacte oorzaak vaak snel blootgesteld wordt. Lees hieronder over de verschillende klachten die onze chiropractoren kunnen behandelen.

Migraine ontstaat door een tijdelijke “miscommunicatie” tussen de bloedvaten en de zenuwbanen in uw hersenen. Tijdens migraine ervaart u vaak in vlagen pijn aan een of beide zijden van uw hoofd. Voorafgaand aan een pijnaanval ziet u vaak schitteringen, flitsen of krijgt u het gevoel dat uw zicht begint te golven. Vaak gaat dit gepaard met misselijkheid, duizeligheid, braken en een overgevoeligheid voor licht.

Als u dergelijke aanvallen wel eens ervaren heeft, weet u dat ze absoluut geen pretje zijn en dat u er in een volgend geval zo snel mogelijk vanaf wilt. Vaak kan een chiropractor de klachten verhelpen door blokkades in de nekwervels vrij te maken. De hoofdpijn zal zo aanzienlijk verlicht worden en de diverse visuele klachten zullen ook afnemen. U ontvangt daarnaast tips van de chiropractor over het voorkomen van de triggers die de klachten aan kunnen wakkeren.

Nekklachten vormen de op een na meest voorkomende klachten die men aan het lichaam ervaart. Ongeveer eenderde van de bevolking ervaart door de jaren heen klachten aan de nek. Deze klachten lopen uiteen van tijdelijke stijfheid, tot een aanhoudende en zeurende pijn. In de ergste gevallen straalt de pijn bovendien uit naar uw ledematen, wat bewegen lastig maakt.

De chiropractor verhelpt nekklachten door de geblokkeerde wervels vrij te maken. Dit zorgt niet alleen voor het verminderen van de klachten in de nek, maar maakt de nek en de wervelkolom ook een stuk beweeglijker.

De pijn die u tijdens een hernia voelt wordt veroorzaakt door een uitstulping van een tussenwervel in de wervelkolom. Door deze uitstulping raken zenuwen bekneld of geïrriteerd. Dit veroorzaakt vaak veel pijn die door het hele lichaam uitstraalt.

Een chiropractor gaat samen met u aan de slag om deze pijn te verminderen en de beweeglijkheid terug in uw rug te krijgen. Tijdens de behandeling wordt de druk op de beschadigde tussenwervel verlicht, wat uw lichaam in staat stelt om te genezen en de geïrriteerde zenuw de mogelijkheid geeft om weer tot rust te komen.

Naast nekklachten zijn schouderklachten ook een van de meest voorkomende lichamelijke klachten die mensen ervaren. Praktisch een op de drie mensen ervaart pijn aan een of beide schouders! Schouderklachten kunnen vaak lang aanhouden en met name in de accute fase voor heel veel pijn zorgen. Klachten die voornamelijk in de schouder voorkomen zijn slijmbeurs- en peesontstekingen en een frozen shoulder.

Door de spieren in de schouderregio en het schoudergewricht te behandelen brengt de chiropractor langzaam de beweeglijkheid terug in de schouder. Naast de schouder richt de chiropractor zich ook op de nekspieren en nekwervels. Deze willen vaak compenserend optreden wanneer u schouderklachten heeft en het is belangrijk om te voorkomen dat u ook hier pijn krijgt. De chiropractor zal u daarnaast adviseren hoe u de schouderklachten in de toekomst kunt voorkomen.

Lage rugpijn, ook wel ‘spit’ of ‘lumbago’ genoemd komt zeer vaak voor. Waar de ene persoon er maar één keer last van heeft, kan het voor de andere een levenslang aanhoudende pijn zijn. De pijn treedt vaak direct na het leveren van een inspanning op, maar kan ook enkele uren of dagen op zich laten wachten. Pijn in de lage rug kan eenvoudig uitstralen naar aangrenzende gebieden als de heupen, liezen, billen en benen. Deze pijn gaat vaak vanzelf over, maar om te voorkomen dat uw lichaam gaat compenseren is het belangrijk om de rug toch na te laten kijken. De pijn keert vaak binnen 12 maanden terug en wilt u uit deze cirkel breken is een check belangrijk.

Artrose valt helaas niet te genezen, maar een chiropractor kan u wel helpen bij het zo soepel mogelijk houden van de gewrichten. Door de aangetaste gewrichten te corrigeren, nemen spier- en gewrichtsklachten vaak flink af. Hierdoor hebben patiënten vaak minder last van ochtendstijfheid.

Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van bekkenklachten. Na de bevalling verdwijnen deze klachten vaak vanzelf, maar helaas is dit niet bij alle vrouwen het geval. Wanneer het bekken te beweeglijk is, kan een chiropractor u helpen bij het opstellen van een behandelplan. De focus ligt hierbij op het in de juiste positie brengen van het bekken en het verstevigen van de banden en spieren. Gedurende de behandeling wordt vaak samengewerkt met een van onze bekkenfysiotherapeuten. Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap is veilig voor zowel moeder als kind.

De behandelingen van onze chiropractor

Het team chiropractoren van Rugcentrum Parkstad staat klaar om u na een korte rit vanuit Voerendaal te verwelkomen in Heerlen. Hier starten we een behandeltraject waarin we u via een aantal stappen gaan helpen met leven zonder lichamelijke klachten. Het traject begint met een intake. Tijdens dit gesprek achterhalen we zo veel mogelijk informatie over uw klachten en de aard ervan. Op basis van deze input voert uw behandelaar een grondig onderzoek uit. Dit onderzoek kan bestaan uit een neurologisch en orthopedisch onderzoek, een bewegingsonderzoek en een chiropractisch onderzoek. Mochten we erachter komen dat uw klachten niet met chiropractie te verhelpen zijn, wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Tot slot stellen we een behandelplan op maat op. De chiropractor bepaalt op basis van uw klachten, uw leeftijd en/of fysieke gesteldheid, welke behandeling voor u het meest geschikt is. Wilt u graag de eerste stap maken in uw traject? Neem contact op en maak een afspraak.