Chiropractor Landgraaf

Ervaart u pijn tijdens het bewegen? Of heeft u last van blijvende pijn in uw spieren en lichaam? Dergelijke pijn zorgt vaak voor belemmeringen in het dagelijks functioneren en vormt obstakels in uw dagelijkse leven. Bewegen gaat lastig en het uitvoeren van eenvoudige bewegingen kan al snel voor veel pijn zorgen. U wilt natuurlijk voorkomen dat de kwaliteit van uw leven achteruit gaat en daarom staan we bij Rugcentrum Parkstad voor u klaar. Onze gespecialiseerde chiropractors zijn eenvoudig te bereiken vanuit Landgraaf en stellen samen met u een behandeltraject op maat op.

Met welke klachten kan de chiropractor u in Landgraaf helpen?

Chiropractie kan een positieve invloed hebben op enkele veel voorkomende pijnklachten. Een chiropractor kan dergelijke klachten, die vaak gerelateerd zijn aan de rug, in veel gevallen verhelpen. Tijdens een grondig onderzoek achterhalen we de oorzaak van uw klachten. Wanneer deze oorzaak bekend is, stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hieronder leest u meer over de verschillende klachten die onze chiropractors in Heerlen voor iedereen in Landgraaf en omstreken kunnen behandelen.

Een tijdelijke storing in de samenwerking tussen de bloedvaten en de zenuwbanen in uw hersenen veroorzaakt migraine. Deze hevige hoofdpijn treedt vaak op in een of beide zijden van uw hoofd en veroorzaakt meestal visuele klachten als met het zien van flitsen, schitteringen of golvende beelden. De hoofdpijn en visuele klachten gaan vaak gepaard met een overgevoeligheid voor licht, duizeligheid, misselijkheid en zelfs overgeven.

Migraine kan u ernstig belemmeren in uw dagelijks functioneren, waardoor het wenselijk is om zo snel mogelijk van de pijnklachten af te komen. Blokkades in de nekwervels zijn vaak de aanstichters van migraine. Deze blokkades zijn op een veilige manier door een chiropractor te corrigeren. De chiropractor geeft u daarnaast advies over verschillende triggers die u kunt vermijden zodat de klachten niet opnieuw aanwakkeren.

Ruim 30% van de bevolking heeft gedurende zijn of haar leven wel eens last van nekklachten. Nekklachten zijn dan ook, na pijn in de lage rug en schouderpijn, de meest voorkomende lichamelijke klachten. Typische nekklachten zijn vaak stijfheid en zeurende pijn in de nek en schouder regio en zelfs uitstralingspijn in de armen of benen. Ook hoofdpijn, duizeligheid en/of oorsuizen treden vaak op als gevolg van nekklachten.

Een chiropractor verhelpt deze klachten door de geblokkeerde nekwervels te corrigeren. Door het afnemen van de spierspanning herstelt de beweeglijkheid van de nek.

Bij een hernia beknelt een uitstulping van een tussenwervelschijf een zenuw bij uw wervelkolom. Door de beknelling of zelfs irritatie van de zenuw kunt u last krijgen van hevige pijn die uit kan stralen door het hele lichaam.

Bij een hernia is het belangrijk om de druk op de beschadigde tussenwervelschijf spoedig te verlichten. Het verminderen van de druk bevordert het herstel van de hernia en laat de uitstulpende schijf weer tot rust komen. De pijn zal hierdoor geleidelijk afnemen.

Door de gewrichten rondom de hernia te corrigeren herstelt de chiropractor de beweeglijkheid van de lage rug. Hierdoor zal de druk op de tussenwervelschijf afnemen.

Regelmatig terugkerende, aanhoudend last van uw schouders en schouderpijn die zo scherp is dat bewegen lastig wordt komen regelmatig voor. Ruim 30% van de bevolking heeft wel eens last van een of beide schouders. Maar liefst 60% hiervan is vrouw. Schouderpijn kan erg aanwezig zijn en voornamelijk pijn in de acute fase kan zorgen voor een verstoorde nachtrust. Klachten die vaak voorkomen in de schouderregio zijn slijmbeurs- en peesontstekingen en een frozen shoulder.

Een chiropractor verbetert de beweeglijkheid van de schouder door de gewrichten en spieren die aan de grondslag van de pijn liggen te behandelen. Naast de schouders, besteedt een chiropractor ook aandacht aan de nek. Wanneer een schouder vastzit, zal de nek namelijk gaan compenseren. Het “vrij” houden van de nek is daarom zeer belangrijk. Door middel van verschillende schouderoefeningen werken we tijdens de behandeling daarnaast aan het sterker maken van de spieren in de schouderregio.

Pijn in de lage rug, ook wel ‘spit’ of ‘lumbago’ genoemd, is een veel voorkomende klacht. Waar dergelijke klachten bij de ene persoon maar een keer voorkomen, kunnen ze bij anderen een levenslang terugkerende bron van pijn of stijfheid vormen. Pijn in de lage rug kan ieder moment (na intensief bewegen) optreden. Zonder behandeling kan deze pijn uitstralen naar onder andere uw heupen, liezen, billen, benen en voeten.

Hoewel rugpijn vaak vanzelf over gaat is het toch belangrijk om uw rug bij klachten te laten nakijken. Uw lichaam gaat van nature namelijk bewegingen compenseren bij pijn in de onderrug. Zonder dit te corrigeren kunt u binnen 12 maanden last krijgen van terugkerende en in ernstige gevallen zelfs chronische klachten.

Helaas valt artrose niet te genezen, maar een chiropractor kan wel een bijdrage leveren aan het zo soepel mogelijk houden van de gewrichten. Door de aangetaste gewrichten te corrigeren, nemen spier- en gewrichtsklachten vaak flink af. Hierdoor hebben patiënten vaak minder last van ochtendstijfheid.

Bekkenpijn is een veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap. Vaak gaat bekkenpijn na de bevalling vanzelf over, maar helaas is dit niet bij alle vrouwen het geval. Als het bekken te beweeglijk is, kan een chiropractor u helpen bij het opstellen van een behandelplan. Hierbij ligt de focus op het in de juiste positie brengen van het bekken en het verstevigen van de banden en spieren. Gedurende de behandeling wordt vaak samengewerkt met een van onze bekkenfysiotherapeuten. Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap is veilig voor zowel moeder als kind.

Waarom kiezen voor Rugcentrum Parkstad?

Ons team van chiropractie specialisten staat klaar om u vanuit Heerlen in Landgraaf en omstreken te helpen met het corrigeren en behandelen van knelpunten die pijn veroorzaken.

Kiest u ervoor om vanuit Landgraaf naar Heerlen te komen, dan profiteert u van:

  • Een duidelijk en overzichtelijk behandeltraject
  • 1 op 1 begeleiding, zowel tijdens als na de behandeling
  • Een behandeling op basis van wereldwijd erkende technieken en geavanceerde apparatuur
  • Adviezen om in de toekomst preventief te kunnen handelen

Onze (ex-) cliënten waarderen onze persoonlijke aanpak, waarin onze specialisten dicht bij de cliënten staan en zich focussen op een 1-op-1 behandeling. Cliënten voelen zich bij ons op hun gemak en dat is iets waar we erg trots op zijn.

 

Een persoonlijk behandelplan

We doorlopen bij Rugcentrum Parkstad een aantal stappen die leiden tot een op maat gemaakt behandelplan. We beginnen met een intake waarin we de klachten bespreken en de mogelijke oorzaak achterhalen. Op basis van dit gesprek voert uw persoonlijke behandelaar een gronding onderzoek uit. Dit bestaat uit een neurologisch en orthopedisch onderzoek, een bewegingsonderzoek en een chiropractisch onderzoek. Mocht uit dit onderzoek blijken dat uw klachten niet middels chiropractie te verhelpen zijn, dan wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Afhankelijk van de klachten, uw leeftijd en/of fysieke gesteldheid stelt de chiropractor een behandelplan voor u op en wordt deze met u besproken. Wilt u graag de eerste stap maken in uw traject? Neem contact op en maak een afspraak.