Chiropractor Brunssum

Pijn tijdens het bewegen en blijvende pijn in spieren en lichaam zijn beide klachten die uw dagelijks functioneren negatief kunnen beïnvloeden. Pijn is nooit fijn, maar wanneer de pijn voor obstakels zorgt in het dagelijks leven wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. De chiropractors van Rugcentrum Parkstad staan klaar om uw pijnklachten te behandelen en in de toekomst te voorkomen. Samen zorgen we er dankzij een op maat gemaakt behandelplan voor dat u weer pijnvrij kunt bewegen.

Met welke klachten kunt u bij vanuit Brunssum bij een chiropractor terecht?

Veel pijnklachten kennen hun oorzaak in het gebied rondom de wervelkolom. In veel gevallen kan een chiropractor deze klachten verhelpen om zo de pijn te verlichten of af te laten nemen. Chiropractie kan dan ook een goede behandelmethode zijn voor een aantal veel voorkomende pijnklachten. Wanneer u vanuit Brunssum bij onze chiropractors langskomt, begint de behandeling met een grondig onderzoek. Hierin achterhalen we de oorzaak van de klachten en stellen we een persoonlijk behandeltraject op. Onze chiropractors kunnen u onder andere helpen met de volgende klachten:  

Wie wel eens een migraine aanval gehad heeft, weet hoe ernstig de impact van de klachten op uw dagelijks functioneren is. Het snel behandelen van migraine klachten en het verhelpen van de blokkades die leiden tot migraine is daarom wenselijk. Een chiropractor kan deze blokkades op een veilige manier corrigeren en u daarbij adviseren hoe triggers en klachten in het vervolg voorkomen kunnen worden.

Migraine ontstaat door een tijdelijke storing in de samenwerking tussen de zenuwbanen in uw hersenen en de bloedvaten. Dit veroorzaakt hevige hoofdpijn in een of beide zijden van uw hoofd. Migraine gaat vaak samen met gevoeligheid voor licht, het zien van flitsen en schitteringen, duizeligheid en misselijkheid.

Een groot deel van de mensen heeft gedurende zijn of haar leven wel eens last van klachten of pijn aan de nek. Nekklachten staan dan ook in de top drie van meest voorkomende lichamelijke klachten, samen met rugklachten en schouderklachten. Klachten die vaak voorkomen in de nekregio zijn stijfheid, aanhoudende en zeurende pijn en pijn die vanuit de nek uitstraalt naar armen en benen. Hoofdpijn, oorsuizen en/of duizeligheid zijn klachten die vaak samengaan met nekklachten. 

Door het corrigeren van geblokkeerde nekwervels kan een chiropractor deze (pijn)klachten verhelpen en de beweeglijkheid van de nek weer herstellen.

Een hernia is alles behalve een pretje en kan ervoor zorgen dat u door de pijn niets anders kunt dan platliggen. Een hernia ontstaat door een beknelling of irritatie van een zenuw bij de wervelkolom. Deze beknelling ontstaat door het uitstulpen van de tussenwervelschijf en leidt vaak toch hevige pijn die door het hele lichaam kan uitstralen.

Als u last heeft van een hernia is het belangrijk om dit snel te laten behandelen. Tijdens de behandeling wordt de druk op de beschadigde of uitstulpende tussenwervelschijf verlicht. Het verminderen van deze druk laat de uitstulpende schijf weer tot rust komen en bevordert het herstel van de hernia. De klachten die de hernia veroorzaakt zullen hierdoor geleidelijk afnemen.

De chiropractor bevordert de beweeglijkheid van de lage rug door de gewrichten in deze regio te corrigeren. Dit zorgt voor een afname van de druk op de tussenwervelschijven.

Schouderklachten zijn een van de meest voorkomende lichamelijke klachten. Ruim 30% van de bevolking heeft namelijk zo nu en dan last van de schouders. Schouderklachten komen bijzonder vaak bij vrouwen voor, zo is maar liefst 60% van de personen met schouderklachten vrouw. Schouderpijn kan zorgen voor belemmeringen tijdens het bewegen en voornamelijk schouderpijn in de acute fase kan zo aanwezig zijn dat zelfs uw nachtrust erdoor verstoord wordt. Veel voorkomende schouderklachten zijn peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en een frozen shoulder.

Dankzij chiropractie kan een chiropractor de gewrichten en spieren die de pijn veroorzaken behandelen en de schouder weer beweeglijk maken.

Naast de schouder besteedt een chiropractor ook aandacht aan de nek. Wanneer u last heeft van uw schouders treedt de nek namelijk compenserend op. Om toekomstige klachten aan de nek en schouders te voorkomen voeren we tijdens het behandeltraject oefeningen uit die de spieren in deze regio’s sterker maken.

Een veel voorkomende lichamelijke klacht is pijn in de lage rug, ook wel ‘spit’ of ‘lumbago’ genoemd. Voor de ene persoon zijn dit terugkerende klachten, terwijl een ander er misschien maar een keer gedurende zijn leven last van heeft. Pijn in de lage rug kan altijd optreden en zorgen voor pijn in uw heupen, liezen, benen, billen en voeten. 

Het behandelen van rugpijn en het laten nakijken van uw lichaam bij rugklachten is zeer belangrijk. Onbehandelde rugklachten of overmatige compensatie tijdens het bewegen kunnen immers tot snel terugkerende en in het ergste geval chronische klachten leiden. Door uw klachten te laten behandelen voorkomt u nieuwe klachten. 

Hoewel een reeds ontstane artrose niet meer zal genezen, kan de chiropractor er wel voor zorgen dat de gewrichten zo optimaal mogelijk blijven bewegen. Door versleten gewrichten te corrigeren, nemen spier- en gewrichtsklachten vaak drastisch af. Ook ervaren patiënten in de ochtend vaak veel minder ochtendstijfheid.

Veel vrouwen hebben last van bekkenpijn tijdens de zwangerschap. In veruit de meeste gevallen gaat bekkenpijn na de bevalling vanzelf over, maar sommige vrouwen blijven klachten houden. Als het bekken te beweeglijk is, overlegt de chiropractor met u over een behandelplan. Vaak wordt hierbij samengewerkt met een van onze bekkenfysiotherapeuten. Dit plan is erop gericht om het bekken weer in de juiste positie te brengen en de banden en spieren zo snel mogelijk te verstevigen. Als het bekken ‘vast’ zit, wordt het bekken met behulp van correcties weer beweeglijk gemaakt. Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap is veilig voor zowel moeder als kind.

Vanuit welke plaatsen kunt u terecht bij de chiropractors van Rugcentrum Parkstad?

Het chiropractie team van Rugcentrum Parkstad staat paraat om uw pijnklachten te verlichten en knelpunten die pijn veroorzaken te behandelen. 

Tijdens het behandeltraject doorlopen we een aantal stappen op basis waarvan we een behandelplan opstellen. Dit behandelplan is volledig gebaseerd op uw klachten. Om de oorzaak van de klachten te achterhalen, begint het behandeltraject met een intake. Op basis van dit gesprek gaat uw persoonlijke behandelaar vervolgens aan de slag met een grondig onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit een orthopedisch onderzoek, een bewegingsonderzoek, een chiropractisch onderzoek en een neurologisch onderzoek. Komen we er tijdens het onderzoek achter dat chiropractie uw klachten niet kan verhelpen? Dan verwijzen we u naar uw huisarts.

Op basis van uw klachten, leeftijd en fysieke gesteldheid stelt uw chiropractor een plan op dat met u wordt besproken. Heeft u last van pijnklachten en wilt u graag de eerste stap zetten richting pijnvrij bewegen? Neem contact op en maak een afspraak.