Chiropractor Heerlen

Pijn aan uw spieren of lichaam kan een enorm obstakel vormen in uw dagelijkse leven. Niet alleen kunt u hierdoor minder goed bewegen, alledaagse bewegingen worden een stuk zwaarder. De kwaliteit van uw leven gaat hierdoor achteruit en dat wilt u natuurlijk voorkomen. Rugcentrum Parkstad, uw chiropractor in Heerlen, gaat samen met u een behandeltraject op maat in. Onze specialisten zijn gespecialiseerd in alle spieren rondom de wervelkolom en werken nauw samen met de fysiotherapeut.

Met welke klachten kan de chiropractor in Heerlen u helpen?

Er zijn een aantal veel voorkomende klachten waarbij chiropractie een positief effect kan geven. Deze klachten, maar daarnaast ook klachten die gerelateerd zijn aan uw rug, kunnen door onze chiropractoren effectief verholpen worden. Wij starten met het uitvoeren van grondig onderzoek waarbij de oorzaak van uw klachten wordt blootgesteld. Lees hieronder over de verschillende klachten die onze chiropractoren in Heerlen behandelen.

Migraine kan ontstaan door een tijdelijke storing in de samenwerking tussen bloedvaten en zenuwbanen in de hersenen. Vaak ervaart u pijn in vlagen die zich bevindt aan één of beide zijden van uw hoofd. Voorafgaand aan een pijnaanval kunt u schitteringen, flitsen of golvende beelden ervaren. Dit kan samengaan met misselijkheid, overgeven, duizeligheid en overgevoeligheid voor licht. Deze verschijnselen zijn het best te verdragen door uzelf terug te trekken in een stille, donkere kamer.

Deze aanvallen zijn natuurlijk geen prettige manier van leven en komt het liefst zo snel mogelijk van de klachten af. Vaak is migraine te herleiden tot blokkades in de nekwervels waardoor uw zenuwstelsel negatief wordt beïnvloed. Door het corrigeren van de nekwervels kan de chiropractor op een veilige manier verlichting van de hoofdpijn realiseren. De chiropractor geeft u daarnaast advies over verschillende triggers die u mogelijk kunt vermijden om de klachten aan te wakkeren.

Nekklachten vormen, na lage rugpijn en schouderklachten, de meest voorkomende klacht van uw lichaam. Maar liefst 30% van de bevolking heeft in de loop der jaren wel eens last van nekklachten. Nekklachten kunnen variëren van stijfheid en zeurende pijn in nek en schouders tot uitstralingsklachten naar armen of zelfs benen. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn, duizeligheid en/of oorsuizen.

De chiropractor gaat dit verhelpen door de geblokkeerde wervels in de nek te corrigeren. De spierspanning wordt verminderd waardoor de beweeglijkheid van de wervelkolom herstelt wordt.

De wervelkolom bestaat uit wervels en tussenwervelschijven. Deze structuren worden verstevigd door een netwerk van spieren, banden en pezen. De tussenwervelschijf bestaat uit een geleiachtige kern omringd door een stevig netwerk van kraakbeen. Een hernia is een uitstulping van deze geleiachtige kern waardoor een in de buurt liggende zenuw bekneld of geïrriteerd kan raken. Hierdoor ontstaan zeer pijnlijke klachten die door het hele lichaam uit kunnen stralen.

Door middel van het corrigeren van de gewrichten rondom de hernia herstelt de chiropractor de natuurlijke beweeglijkheid van de lage rug en zal de druk op de beschadigde tussenwervelschijf worden verlicht. Hierdoor krijgt het weefsel de gelegenheid zich te herstellen en zal de geïrriteerde zenuw tot rust komen.

Ook schouderklachten komt bij meer dan 30% van de bevolking voor. Hiervan is 60% vrouw. Schouderklachten hebben dikwijls een herhaald en langdurig beloop en kunnen vooral in de acute fase nare gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren en nachtrust. De mate waarin de klachten het dagelijks functioneren beperken, hangt samen met de ernst van de pijn bij bewegen en het gebrek aan nachtrust. Klachten die voornamelijk in de schouder voorkomen zijn slijmbeurs- en peesontstekingen en een frozen shoulder.

Door de betrokken spieren en gewrichten te behandelen zal de beweeglijkheid van het schoudergewricht verbeterd worden. Omdat de schouder als het ware ‘vast zit’ zullen de nekspieren en de nekwervels gaan compenseren. Het is daarom noodzakelijk dat ook aandacht aan de nek wordt besteed. Daarnaast is het belangrijk om de spieren rondom het schoudergewricht te versterken met specifieke schouderoefeningen.

Lage rugpijn, ook wel ‘spit’ of ‘lumbago’ genoemd komt heel veel voor. Sommige mensen krijgen het maar één keer, anderen houden levenslang last van een zeurend, stijf gevoel in de onderrug. De pijn kan direct na inspanning optreden maar vaak ook pas uren, dagen of weken later. Zonder behandeling kan de pijn gaan uitstralen naar de billen, heupen, liezen of zelfs in de benen en voeten. Hoewel rugpijn vaak vanzelf over gaat is het toch belangrijk om de rug na te laten kijken. Het lichaam kan gaan compenseren waardoor de klachten vaak binnen 12 maanden weer terugkeren. Het gevolg kan zijn dat men in een vicieuze cirkel belandt met chronische lage rugpijn tot gevolg.

Hoewel een reeds ontstane artrose niet meer zal genezen, kan de chiropractor er wel voor zorgen dat de gewrichten zo optimaal mogelijk blijven bewegen. Door versleten gewrichten te corrigeren, nemen spier- en gewrichtsklachten vaak drastisch af. Ook ervaren patiënten in de ochtend vaak veel minder ochtendstijfheid.

Veel vrouwen hebben last van bekkenpijn tijdens de zwangerschap. In veruit de meeste gevallen gaat bekkenpijn na de bevalling vanzelf over, maar sommige vrouwen blijven klachten houden. Als het bekken te beweeglijk is, overlegt de chiropractor met u over een behandelplan. Vaak wordt hierbij samengewerkt met een van onze bekkenfysiotherapeuten. Dit plan is erop gericht om het bekken weer in de juiste positie te brengen en de banden en spieren zo snel mogelijk te verstevigen. Als het bekken ‘vast’ zit, wordt het bekken met behulp van correcties weer beweeglijk gemaakt. Chiropractische zorg tijdens de zwangerschap is veilig voor zowel moeder als kind.

De behandelingen van onze chiropractor in Heerlen

Ons team van chiropractie specialisten in Heerlen staan klaar om u te helpen en een leven zonder lichamelijke klachten te realiseren. Daarbij werken we bij Rugcentrum Parkstad met een aantal stappen die doorlopen worden. Te beginnen met een intake waarin we in gesprek gaan met u en de nodige informatie over de klacht en het mogelijke ontstaan achterhalen. Op basis van dit gesprek wordt er door uw persoonlijke behandelaar grondig onderzoek gedaan. Dit bestaat uit een neurologisch en orthopedisch onderzoek, een bewegingsonderzoek en een chiropractisch onderzoek. Mocht uit het onderzoek blijken dat uw klachten niet te verhelpen zijn door de chiropractor of de fysiotherapeut, dan wordt u doorverwezen naar uw huisarts.

Tot slot wordt een behandelplan op maat opgesteld. Afhankelijk van uw klachten, uw leeftijd en/of fysieke gesteldheid, bepaalt de chiropractor welk type behandeling voor u het meest geschikt is en bespreekt deze met u. Wilt u graag de eerste stap maken in uw traject? Neem contact op en maak een afspraak.