Tarieven

Een afspraak bij de fysiotherapeut duurt ongeveer een half uur. Bij de chiropractor duurt een afspraak, afhankelijk van de behandeling, een kwartier tot een half uur. Een gecombineerde afspraak waarbij fysiotherapie en chiropractie worden gecombineerd kan langer duren.

Na uw afspraak rekent u direct af aan de balie. Hierbij geven wij de voorkeur aan PIN betaling. Na betaling ontvangt u een kwitantie, die u kunt indienen bij uw ziektekostenverzekeraar. U ontvangt de vergoeding van uw zorgverzekeraar meestal binnen 2 weken na het indienen van de kwitantie.

Besproken consulten welke bij verhindering niet tenminste 24 uur van tevoren zijn afgezegd, worden in rekening gebracht.

Bekijk de actuele tarieven voor de verschillende behandelwijzen.

Tarieven Chiropractie in 2024:

  • Eerste consult €80,00
  • Vervolgconsult €65,00

Tarieven Fysiotherapie in 2024:

  • Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €47,50
  • Reguliere zitting €42,50

Tarieven Bekken Fysiotherapie in 2024:

  • intake onderzoek €50,00
  • Reguliere zitting €47,00

Tarieven Echografie in 2024:

  • Echografisch onderzoek inclusief fysiotherapie consult €40,00
  • Echografisch onderzoek exclusief fysiotherapie consult €75,00

Tarieven Shockwavetherapie (ESWT) in 2024:

  • Chiropractisch consult €65,00 (de shockwave therapie vindt plaats binnen een chiropractische behandeling)

Revalideren
Na het revalidatietraject bieden wij u de mogelijkheid om uw rug te blijven trainen. Daarbij kunt u kiezen uit 3 abonnementen:

  • 3 maanden abonnement: €35,00 p/m
  • 6 maanden abonnement: €30,00 p/m
  • 1 jaar abonnement: €25,00 p/m

Wanneer u langer dan twee jaar niet bent geweest wordt mogelijk extra tijd voor u gereserveerd. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Vergoedingen

Cliënten die in loondienst zijn wordt aangeraden om via personeelszaken te informeren naar een sociaal fonds binnen hun bedrijf. Dit fonds kan een financiële ondersteuning geven voor het bedrag dat niet door de zorgverzekering gedekt wordt.

Heeft u vragen over de kosten en vergoedingen van uw behandeltraject? Wij helpen u graag verder.

Fysiotherapie

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding is afhankelijk van uw leeftijd en de reden van uw behandeling. De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden meer behandelingen. Voor alle zekerheid kunt u het beste uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw verzekeraar.

Logo - Rugcentrum Parkstad

Chiropractie

Vrijwel alle ziektekostenverzekeraars hebben chiropractie in hun aanvullende pakket opgenomen. Voorwaarde is wel dat uw chiropractor aangesloten moet zijn bij een beroepsvereniging, zoals de NCA en dat hij/zij ingeschreven staat bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN).

Chiropractie valt hierbij onder de noemer aanvullende verzekeringen en onder ‘alternatieve zorg’. Voor alle zekerheid kunt u het beste uw polisvoorwaarden raadplegen of contact opnemen met uw verzekeraar. Een vergoeding voor een chiropractische behandeling bij uw ziektekostenverzekering gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Hieronder vindt u een globaal overzicht van alle vergoedingen in 2023. Bij de meeste verzekeraars valt chiropractie onder categorie alternatieve geneeswijzen of beweegzorg.

VERGOEDINGEN 2024ZORGWIJZER