Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is heel vervelend, wat de oorzaak of vorm van hoofdpijn ook is. Het beïnvloed je sociale leven. Je dagelijkse dingen. Je wordt er chagrijnig van en kunt niet meer normaal functioneren. Stel je eens voor wat het met je zou doen als je niet meer zo vaak hoofdpijn zou hebben.

Spanningshoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat door te hoge spanning. De spieren van de schouders, nek en schedel zijn overmatig gespannen. Deze hoofdpijn is vaak het gevolg van stressfactoren, bijvoorbeeld in de thuissituatie, op school of op het werk. Te hoge spanning kan ook ontstaan door een verkeerde houding of te weinig wisselen van houding (statische belasting). Soms is er echter geen duidelijke reden aan te wijzen.

Wat zijn de symptomen van spanningshoofdpijn?

  • Voelt drukkend en/of knellend.
  • Uit zich meestal aan beide zijden van het hoofd.
  • Komt vaak spontaan opzetten.
  • Kan enkele minuten tot dagen aanhouden.
  • Gaat niet of nauwelijks gepaard met bijverschijnselen.
  • Wordt niet erger bij inspanning.

Wat kan uzelf doen aan spanningshoofdpijn?

Een gezonde leefstijl  kan helpen de spanningshoofdpijn te verminderen. Dat betekent dat u controle probeert te krijgen over het aantal stressmomenten die u tijdens een dag ervaart, maar vooral ook genoeg beweegt, op tijd ontspanning opzoekt en een goede nachtrust heeft.

Op het moment dat je last hebt van spanningshoofdpijn kun je deze (laten) verlichten door middel van lichte massage van hals, schouders en hoofd. Massage stimuleert de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen waardoor de spieren zich weer gaan ontspannen.

Wat kan Rugcentrum Parkstad aan spanningshoofdpijn doen?

Ons team van specialisten kan deze gewrichtsblokkades, samen met de te hoge spierspanning van de nek corrigeren en zodoende uw hoofdpijn te verlichten. Rugcentrum Parkstad is een multidisciplinair centrum waar chiropractors en fysiotherapeuten nauw samenwerken om een snelle en duurzame oplossing te vinden voor uw gezondheidsprobleem.

spanningshoofdpijn-heerlen

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact