Schouderklachten

Schouderpijn kan het dagelijks functioneren beperken, afhankelijk van de ernst van de pijn en het gebrek aan nachtrust. De schouder is een complex gewricht, bestaande uit het schouderblad, de bovenarm, het schoudergewricht en de schouderspieren- en pezen. Het jaarlijkse percentage Nederlanders met schouderklachten wordt geschat op 31 procent. Van deze groep is circa 60 procent vrouw. Schouderklachten hebben dikwijls een herhaald en langdurig beloop en kunnen vooral in de acute fase nare gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren en nachtrust.

Welke soorten schouderklachten worden behandeld bij Rugcentrum Parkstad?

Schouder-slijmbeursontsteking en -peesontsteking

Een slijmbeursontsteking ontstaat wanneer de slijmbeurs (het vloeistofzakje met smeersel van het gewricht) ontstoken raakt, waardoor hij zwelt. De Slijmbeurs zit in de buurt van de gewrichten, waardoor beweging van de schouder erg pijnlijk wordt en de beweeglijkheid afneemt.

Frozen shoulder

Een ‘frozen’ shoulder is een ontsteking van het schouderkapsel en het omliggende weefsel waardoor de weefsels in en rondom het schoudergewricht uiteindelijk verkleefd raken. Het kapsel en de spieren rondom het schoudergewricht raken overbelast waardoor de beweeglijkheid uiteindelijk ernstig beperkt wordt.
Pijn in je schouder gaat vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn.

 

Wat kan Rugcentrum Parkstad voor u betekenen?

Bij schouderklachten behandelt de chiropractor bij Rugcentrum Parkstad de betrokken spiergroepen en gewrichten om een betere bewegelijkheid van het schoudergewricht te bereiken. Omdat de schouder als het ware ‘vast zit’ zullen de nekspieren en de nekwervels gaan compenseren. Het is daarom noodzakelijk dat ook aandacht aan de nek wordt besteed. Daarnaast is het belangrijk om de spieren rondom het schoudergewricht te versterken met specifieke schouderoefeningen.

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact