Actieve Rugrevalidatie

Zestig tot negentig procent van de westerse bevolking krijgt ten minste eenmaal in het leven last van pijn in de lage rug. Hoewel de klachten meestal binnen zes weken vanzelf ‘lijken’ te verdwijnen, ontwikkelt vijfenzeventig tot tachtig procent binnen het jaar opnieuw klachten. Na lage rug- en schouderklachten, komen nekklachten het meest voor. Dertig procent van de bevolking heeft in de loop van een jaar wel eens last van nekklachten. Ons centrum  is volledig gespecialiseerd in onderzoek, behandeling en preventie van deze klachten.

Voor welke klachten?

 

Waarin onderscheidt zich de behandelmethode van Rugcentrum Parkstad?

Onze behandelmethode richt zich op stabilisatie van de lendenwervelkolom en bekkenbodem. De diepst gelegen rugspieren, buikspieren en bekkenbodemspieren worden verstevigd en houden de wervels daardoor in hun juiste positie. Deze dieper gelegen spieren beschermen uw rug tegen verkeerde en/of overbelasting van de tussenwervelschijven. Hierdoor kunt u niet alleen bestaande klachten verminderen, maar deze ook voorkómen. U kunt daarbij denken aan een hernia of bekkeninstabiliteit. Het opbouwen van juist deze spiergroepen is in de moderne rugtherapie van groot belang!

Hoe wordt deze zogenaamde ‘segmentale’ stabilisatie getraind?
Onze nieuwste trainingsapparatuur is met mechanische bewegingssensoren uitgerust. Via een elektronische display kunt u precies de beweging van uw lage rug volgen.

Meten is weten!
Door middel van onze “Back-Check” wordt per afzonderlijke spiergroep getest welke spieren te zwak en welke spieren voldoende sterk zijn. Aan de hand van een speciale print wordt aan u uitgelegd waar zich de zwakke spieren van uw rug bevinden. Hierna bespreekt de fysiotherapeut met u een behandelprogramma op maat.

 

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Uw rug wordt in 4 fasen verstevigd:

Fase 1

Het aanleren van doelgerichte aansturing van de diepgelegen rug- en buikspieren.

rueckentherapiecenter4rueckentherapiecenter3

Fase 2

Optimalisering van de houding- en stabiliserende spiergroepen in verschillende bewegingsrichtingen.

rueckentherapiecenter6

Fase 3

Overdracht van de geleerde bewegingen op uw alledaagse activiteiten

rueckentherapie_center_article_521_1

Fase 4

Het aanleren van combinatie oefeningen voor houdingsstabilisatie en bewegingsspiergroepen.

rueckentherapiecenter2

In 18 revalidatiesessies leren onze speciaal geschoolde fysiotherapeuten u de segmentale stabilisatie van uw wervelkolom!

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact