Nekklachten

Nekklachten vormen, na lage rugpijn en schouderklachten, de meest voorkomende klachten van het bewegingsapparaat. Dertig procent van de bevolking heeft in de loop van een jaar wel eens last van nekklachten.

Wat zijn de symptomen van chronische nekklachten?

De pijn begint in de nek en kan zich daarna uitbreiden naar de basis van de schedel en de schouders. Nekklachten kunnen variëren van stijfheid en zeurende pijn in nek en schouders tot uitstralingsklachten naar armen, handen of zelfs benen. Dit wordt veroorzaakt door de irritatie van de zenuw die door het wervelkanaal loopt. Er kan gevoelloosheid of tintelingen in een deel van de arm of de hand optreden. Ook kan er sprake zijn van hoofdpijn, duizeligheid en/of oorsuizen.

Wat zijn oorzaken van chronische nekklachten?

  • Verkeerde houding: de nek wordt statisch belast, bijvoorbeeld wanneer u uren achter elkaar in dezelfde houding achter een PC zit.
  • Emotionele stress: nekspieren verkrampen en oefenen druk uit op de nekwervels waardoor blokkades kunnen ontstaan.
  • Artrose of slijtage van de tussenwervelschijven: schijven worden steeds platter waardoor de druk op de uittredende zenuwen toeneemt.
  • Door een plotselinge geforceerde beweging van de nek, bijvoorbeeld bij het tillen of bij een val waarbij de nek “op slot” komt te zitten.
  • Een verkeerde slaaphouding waardoor de nekwervels en de nekspieren zijn gaan vastzitten.
  • Een auto-ongeluk of val waardoor het “whiplasheffect” optreedt.
  • Een hernia of gordelroos.

 

Wat kan Rugcentrum Parkstad voor u betekenen?

De chiropractor bij Rugcentrum Parkstad kan helpen bij chronische nekklachten, door de geblokkeerde nekwervel te corrigeren en daarmee de spierspanning te verminderen. Zo herstelt de beweeglijkheid van de wervelkolom. Daarnaast geeft de chiropractor praktische tips en bespreekt hij met u een oefenprogramma om herhaling van klachten zoveel mogelijk te  voorkomen.

nekklachten

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact