Huilbaby’s

Het geboorteproces oefent een grote druk uit op het kind. Deze druk wordt nog groter als het kindje in stuit ligt of als er sprake is van een kunstverlossing zoals een tang- of vacuümverlossing. Normaliter kan de baby deze druk verdragen maar soms ontwikkelt het kind klachten. Door de verhoogde druk kan vooral een probleem in de nek ontstaan. Er is dan vaak sprake van een zenuwblokkade in de nek. Krampjes en veelvuldig huilen zijn de bekendste symptomen. Maar ook problemen zoals het hoofdje niet kunnen draaien, overstrekken of een voorkeurshouding zijn vaak het gevolg van blokkades in de halswervelkolom.

Zuigelingskoliek (huilbaby)

Zo’n kindje huilt hartverscheurend en intens. Het ruggetje wordt hol gemaakt, de vuistjes ineengeknepen en het hoofdje achterover gegooid. Wat een gelukkige tijd had moeten worden voor de jonge ouders loopt uit op een nachtmerrie.
Een huilbaby huilt langer dan drie uur per dag, op drie of meer dagen per week, gedurende minimaal drie weken. Kenmerkend voor de diagnose ‘huilbaby’ is dat de baby verder goed groeit en gezond is.

Wat kan Rugcentrum Parkstad voor u betekenen?

De behandeling van een huilbaby wordt altijd voorafgegaan door een uitgebreid gesprek met één of beide ouders en een grondig onderzoek. De behandeling is zacht en heeft het ontspannen van de spieren en herstel van de gewrichten als doel. Deze behandelingen zijn niet pijnlijk of ongemakkelijk voor het kind.

Counseling is een essentieel onderdeel van de behandeling. Rust en regelmaat in voedings- en slaaptijden zijn belangrijk. Daarnaast besteedt de chiropractor uitgebreid aandacht aan de voeding zelf en de wijze van voeden.

Resultaten

De meeste baby’s met kolieken (huilbaby’s) reageren al snel positief op de behandeling.

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact