Vraag & Antwoord

Hieronder vind u de meest gestelde vragen én antwoorden over fysiotherapie.

 

Hoe kan ik een afspraak maken?

Via deze website kunt u een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Na de ontvangst van uw contactformulier zult u zo snel mogelijk worden teruggebeld voor het maken van de afspraak.

Voor het maken van een afspraak zijn wij ook telefonisch bereikbaar. Kijk voor het juiste telefoonnummer op de internetpagina van ons centrum. Natuurlijk kunt u ook gewoon bij onze praktijk binnenlopen en een afspraak maken bij de receptioniste of assistente.

Heb ik een verwijzing nodig van een (huis)arts?

De fysiotherapeut en de chiropractor zijn direct toegankelijk. Een verwijsbrief van de huisarts is dus niet nodig. Uiteraard staat het u vrij om de huisarts te consulteren. Bij chronische aandoeningen of na een operatie is een verwijsbrief van huisarts of specialist noodzakelijk voor onze administratie.

Wat neem ik mee naar mijn eerste afspraak?

Als u in het bezit bent van een verwijzing van een huisarts of specialist, is het verstandig deze mee te nemen. Het is overigens geen probleem als u geen verwijzing heeft, u wordt dan toch geholpen. Neemt u tevens het volgende mee:

  • Een handdoek

Hoe lang duurt een behandeling en wat kan ik verwachten bij de eerste afspraak?

Als u voor een behandeling komt, duurt een eerste consult ongeveer 30 minuten. Tijdens de eerste afspraak zullen we een ‘anamnese’ afnemen, een duur woord voor een kort vraaggesprek. Tijdens dit vraaggesprek zal relevante informatie over uw dagelijks leven besproken worden, hoe u de klacht heeft opgelopen etc. Daarna zal de fysiotherapeut u onderzoeken en samen met u een behandelplan opstellen. Vervolgens worden er nieuwe afspraken gepland.

Kan ik mijn afspraken verzetten of afzeggen?

Om de continuïteit van uw behandeling te waarborgen adviseren wij de gemaakte afspraken zo veel mogelijk na te komen. Indien u onverhoopt een afspraak moet annuleren of verplaatsen, geeft u dit dan zo tijdig mogelijk door aan onze assistente of aan uw eigen therapeut. Indien u de afspraak korter dan 24 uur vóór de behandeling afzegt, moeten wij helaas uw behandeling in rekening brengen.

Ben ik verzekerd voor fysiotherapie?

Met de invoering van de nieuwe zorgverzekeringswet zijn de vergoedingen voor fysiotherapie gewijzigd. Een fysiotherapiebehandeling wordt meestal alleen vergoed wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt, hangt af van uw persoonlijke pakket. Tevens gelden voor de verschillende specialisaties afwijkende vergoedingen. Informeer hiernaar bij uw fysiotherapeut. Wij hebben met alle Nederlandse zorgverzekeraars een overeenkomst gesloten en zullen volgens hun voorwaarden uw behandelingen rechtstreeks bij de verzekeraar declareren. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, zult u in de meeste gevallen de behandelingen zelf moeten betalen.
Kijk voor meer informatie over kosten en vergoedingen voor fysiotherapie bij vergoedingen en tarieven.

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact