Klachten

Hieronder beschrijven we een aantal klachten en verschijnselen die behandeld kunnen worden met behulp van fysiotherapie. Klik op de klacht waarover u meer wilt weten voor een nadere toelichting.

 

Nek en rugklachten

Een verkeerde houding, overbelasting, statische belasting en stress zijn belangrijke oorzaken van een te hoge spierspanning in nek en schouders. Spieren verkrampen en worden stijf en pijnlijk. De fysiotherapeut onderzoekt wat de oorzaak is en door middel van verschillende behandelmethoden en het begeleiden van specifieke oefeningen, draagt hij zorg voor een duurzaam herstel. Vaak vindt de behandeling plaats in samenwerking met de chiropractor om daarmee de effectiviteit en de snelheid van het herstel te bevorderen.

Lage rugpijn

De behandeling is voornamelijk gericht op het verstevigen van de spieren van de lage rug en buik. Ons centrum beschikt over een uniek revalidatie-circuit dat is gericht op het trainen van alle betrokken spiergroepen. (Zie ook ‘ Back-Check’). U krijgt algemene informatie, adviezen en oefeningen gericht op uw houding en uw dagelijkse activiteiten. Daarnaast krijgt u specifieke informatie en oefeningen voor de problemen die u tijdens het bewegen ervaart. Daar hebt u op termijn het meeste profijt van.

De fysiotherapeut is vooral uw persoonlijke coach die helpt bij het revalidatie proces en het (weer) oppakken van uw dagelijkse activiteiten. U wordt zodanig begeleid dat u bij een eventuele herhaling van uw rugklachten zelf weet wat u het beste kunt doen, welke bewegingen wel goed gaan, wat u beter kunt vermijden, kortom, u leert te leven met uw rug.

Schouderklachten

Slijmbeurs en peesontsteking van de schouder

Pijn en bewegingsbeperking zijn de belangrijkste symptomen van een slijmbeurs en/of peesontsteking. In eerste instantie is de pijn af en toe aanwezig, maar komt steeds frequenter en heviger terug. Geleidelijk aan ontstaat er ook ’s nachts pijn wanneer u op de schouder ligt.

De fysiotherapeut behandelt deze klachten door middel van frictiemassages om daardoor de spieren van het schoudergewricht beter te doorbloeden en soepel te houden. Daarnaast geeft de fysiotherapeut oefeningen mee om de schouder- en arm functies te verbeteren.

Knieklachten

Knieklachten zijn vaak het gevolg van overbelasting, verkeerde belasting of sportblessures. Door kniepijn kunt u bewegingen zoals opstaan uit een stoel, de eerste paar stappen, traplopen of hardlopen, moeilijk uitvoeren. Onze fysiotherapeut herstelt de beweeglijkheid en doorbloeding van de spieren die de knie bewegen. Daarnaast zorgt een oefenprogramma ervoor dat de knie sterker en stabieler wordt. Hierdoor kan de belastbaarheid van de knie weer toenemen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact