Diëthiek

Femke Terpstra dietiste

Mijn naam is Femke Terpstra, diëtiste afgestudeerd aan de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek te Nijmegen. Mijn praktijk genaamd Fevital heeft verschillende locaties in omgeving Heerlen en Maastricht. In januari 2016 ben ik gestart met een spreekuur in Rugcentrum Parkstad.
Veel lichamelijke klachten vragen om een multidisciplinaire behandeling. Aandacht voor voeding is hierbij niet onbelangrijk. Denk bijvoorbeeld aan het vergroten van de spiermassa of gewichtsverlies om gewrichten minder te belasten. Ik ben gespecialiseerd in overgewicht en emotioneel eetgedrag. Naast overgewicht behandel ik ook andere voedingsgerelateerde klachten zoals diabetes mellitus, maag- en darmklachten, hypertensie, verhoogd cholesterol enzovoort. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Als mensen met overgewicht voor een adviesgesprek in mijn praktijk komen staan ze vaak sceptisch tegenover diëten. Dit is niet zo vreemd aangezien deze vaak het gevreesde jojo-effect tot gevolg hebben. Natuurlijk is het nodig om op uw eten te blijven letten. Ik vind het echter ook belangrijk dat mensen kunnen blijven genieten van eten en zich zo nu en dan iets extra’s kunnen permitteren. Daarom is het erg jammer dat er zo veel diëten uitmonden in een grote teleurstelling. Er zijn dan ook diverse valkuilen. Het is lastig om al deze valkuilen te omzeilen maar zeker mogelijk! Hiervoor is allereerst een verantwoord afvalplan nodig en daarnaast goede begeleiding.

Ter aanvulling werk ik met het medisch onderbouwde proteïnedieet Prodimed. Ik ben erg enthousiast over de resultaten op korte- maar vooral ook lange termijn. Het gebruik van hoogwaardige eiwitproducten draagt bij tot snel gewichtsverlies zonder honger te lijden. Als het streefgewicht bijna is bereikt gaan we geleidelijk terug naar normale gezonde voeding. Na het dieet geef ik niet alleen voedingsadviezen maar gaan we aan de slag met de persoonlijke knelpunten. Deze intensieve begeleiding zorgt ervoor dat mensen zelf ‘de balans’ en ‘het vertrouwen’ terug vinden.

  • Lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten
    • Ingeschreven en gekwalificeerd in het Kwaliteitsregister voor Paramedici
    • Contracten met bijna alle zorgverzekeraars*

*informeer bij uw eigen zorgverzekeraar naar uw persoonlijke vergoeding

Voor het maken van een afspraak kunt u contact met mij opnemen: 06 15433911
Uiteraard kunt u ook de website bezoeken: fevital.nl

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact