Chiropractor Voerendaal

Chiropractor Voerendaal werkt ook voor u!

Als uw beweeglijkheid te wensen overlaat, is de kans groot dat Rugcentrum Parkstad de oplossing voor u heeft. Het aantal klachten dat succesvol behandeld kan worden met chiropractie is indrukwekkend. Hoewel u hierbij wellicht in eerste instantie vooral aan problemen met betrekking tot het bewegingsapparaat denkt, is ook een breed scala aan andere vervelende klachten uitstekend aan te pakken door een chiropractor. Zoekt u een chiropractor in Voerendaal, dan bent u bij Rugcentrum Parkstad in goede handen. Ons unieke 3-stappenplan is ontworpen om u zo snel mogelijk weer optimaal te laten functioneren. Met uw bezoek aan de chiropractor in Voerendaal investeert u in de gezonde toekomst van uw lichaam!

Chiropractor Voerendaal bij breed scala aan klachten

De oorsprong van de chiropractie moet een flink eind terug in de tijd gezocht worden. Deze medische discipline, die gezien kan worden als een aanvulling op de reguliere geneeskunde, ontstond al in het jaar 1892. De chiropractie draait om het vaststellen, behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan problemen met of voorkomend uit de functionaliteit van de wervelkolom, met het uitgangspunt dat een goed werkend bewegingsapparaat uw hele gezondheid ten goede komt. Ook problemen met uw gezondheid waarvan u het niet verwacht, kunnen voortkomen uit een suboptimaal functioneren van uw wervelkolom. Hebt u last van bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, migraine of aangezichtspijn? Dan kan de chiropractor in Voerendaal eveneens veel voor u doen! Andere, voor u wellicht meer voor de hand liggende, klachten die door een chiropractor behandeld kunnen worden, zijn nek-, schouder- en armpijn, hernia, ischias of schouderklachten. Al met al maakt u met chiropractie in veel gevallen een ‘gezonde’ keuze. Hebt u eenmaal besloten dat het tijd is om de problemen met uw gezondheid aan te pakken, dan kunt u het beste zo snel mogelijk een eerste afspraak maken met uw chiropractor in Voerendaal. Omdat wij duurzame oplossingen belangrijker vinden dan tijdelijke symptoombestrijding, trekken wij voldoende tijd uit voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw klacht(en), maar kijken we zeker ook naar uw algehele gezondheidstoestand en uw medische voorgeschiedenis. Het intakegesprek vormt voor een belangrijk deel de basis van de behandeling die wij voor u uitstippelen. Het eerste gesprek wordt gevolgd door een uitvoerig lichamelijk onderzoek. Pas als zowel uit het intakegesprek als uit dit onderzoek samen blijkt dat u baat kunt hebben bij chiropractie, maken wij een persoonlijk behandelplan voor u.

Chiropractor Voerendaal in de praktijk

De aard van uw klachten bepaalt welke behandelingsmethodiek geschikt is. In sommige gevallen kunnen wij u al tijdens de eerste afspraak (dat wil zeggen, de eerste kennismaking) zodanig behandelen dat uw klacht ermee is opgelost. Doorgaans zullen er echter meerdere afspraken nodig zijn. De chiropractor kan voor de concrete behandeling onder meer kiezen uit manipulatie, het gebruik van een zogeheten activator of ‘dry needling’. Bij de manipulatiemethode doemt bij sommige mensen het schrikbeeld op van krakende botten; chiropractors worden daarom wel eens gekscherend ‘bottenkrakers’ genoemd. Maakt u zich over deze behandelmethode echter geen zorgen: het zijn niet de botten die kraken tijdens het manipuleren! Wat u hoort is het sisgeluid van door de corrigerende beweging uit het gewricht ontsnappend gas. Welke behandelmethode(s) uw chiropractor in Voerendaal ook inzet, het unieke 3-stappenplan van Rugcentrum Parkstad vormt altijd de basis van de behandeling. In dit speciale plan zijn drie fasen te onderscheiden, namelijk de mobiliserende fase, de stabiliserende fase en de onderhoudsfase. Terwijl we dit plan volgen, werken we van pijnverbetering toe naar herstel en versteviging en vervolgens naar preventie. Op deze wijze draagt chiropractie Voerendaal bij aan een blijvend betere gezondheid!

Opzoek naar een adres voor chiropractie?

Hiervoor bent u bij Rugcentrum Parkstad op de juiste plaats.
Neem vrijblijven contact met ons op. Klik hier voor contactinformatie

Uw chiropractor nabij voerendaal is Rugcentrum Parkstad

Advies nodig?

Bel: 045 203 10 13 of

Contact